Τζατζιμάκης Ε. Νεκτάριος & Μανόλης

Αγία Ρούμελη | Τ.Κ 73011 | Χανιά Κρήτης

Τηλ. 28250 – 91225

Φαξ. 28250 – 91325

Κιν. 6977177249

email: info@faragi.com.gr

Σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας να διαλέξετε αυτό το ήσυχο και φιλόξενο μέρος, το νοτιότερο της Ευρώπης για τiς διακοπές σας.

Πιστεύουμε ότι ανταποκρινόμαστε στην Κρητική και τοπική μας φιλοξενία.

Το όνομα του χωριού Αγία Ρούμελη, προήλθε από την λέξη Ρούμελη (Romeli) που σημαίνει Ελληνικό και το “Αία” λέξη αραβική που σημαίνει νερό, δηλ. “ελληνικό χωριό”.

Το χωριό, είναι η απόληξη του Φαραγγιού της Σαμαριάς. Η Αγία Ρούμελη επικοινωνεί δια θαλάσσης με τη Χώρα των Σφακίων 8.5 μίλια ή με την Παλαιόχωρα 15 μίλια. Με τα πόδια δια μέσου μονοπατιού 12 χιλ.

Τα καταγάλανα νερά της, η γκρίζα σπειρωτή άμμος σε συνδυασμό με το ζεστό της κλίμα και τα παραδοσιακά Κρητικά – τοπικά φαγητά καθιστούν την παραμονή σας εξαιρετικά ευχάριστη.

Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε τις ελεύθερες ώρες σας. Μέσα από θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Κάστρο με θέα το απέραντο Λιβυκό πέλαγος. Το χωριό της Αγίας Ρουμέλης, τις εκκλησίες της με μεγάλη αρχαιολογική και ιστορική σημασία, τον Άγιο Παύλο κτισμένο με βότσαλο σε καταπληκτική παραλία, τις απέραντες αμμουδιές ή ακόμα και τις μοναχικές.

Καλή Διαμονή.